Jannie Pieterman

 Jannie Pieterman 2

*  5 mei 1933  - † 5 maart 2016

Jannie Pieterman zag het levenslicht op 5 mei 1933 in Uithuizermeeden. Zij was het enige meisje in het gezin met vijf kinderen. Haar ouders hadden een kruidenierswinkel annex manufacturenwinkel waarin Jannie ook haar steentje moest bijdragen. Na de lagere school was doorleren er niet bij. In de
aardappelsorteerderij van Hettema vond ze werk. Dit deed ze met veel plezier. Later werkte ze nog in een textielwinkel in Baflo en uiteindelijk was ze, tot aan haar pensioen, caissière bij Sennema in Winsum.
Ze kwam meer dan vijftig jaar geleden in Winsum als inwonend huishoudster bij dhr. Heslinga toen diens vrouw was opgenomen in een verpleeghuis. Na zijn overlijden is ze alleen gebleven.
In januari kwam ze in het ziekenhuis terecht, voor het eerst van haar leven. Er waren problemen met de bloedsomloop, een operatie aan haar voet was noodzakelijk. Haar wil om te leven was sterk, maar het lichaam was niet meer opgewassen tegen de complicaties die volgden.
‘Jannie van Sennema’ leefde op de Regnerus Praediniusstraat nogal op zichzelf, maar hield wel van een praatje achter de kassa of op straat. Ze was vanaf het begin lid van de buurtvereniging. Ze kwam vaak op de zondagmiddagbijeenkomsten van alleengaanden, met Meta Kok mee, buurvrouw en steeds meer haar steun en toeverlaat.
Op wens van haar familie vond de afscheidsdienst en de begrafenis plaats op vrijdag 11 maart in Uithuizermeeden. Daarbij klonken de woorden van Psalm 139. In haar laatste weken was zichtbaar geworden dat het ook haar hoop was: gezien te zijn door de Eeuwige.

Coby Lanting-Polkerman en ds. Harmen Jansen