Zingen en musiceren

Zingen, muziek maken, is voor veel mensen een fijne bezigheid. In Winsum is daartoe ruim de gelegenheid. De Winsumer Cantorij en Sound of Joy repeteren wekelijks in de Centrumkerk. De christelijke muziekvereniging De Bazuin in het verleden ook, maar de verbouwde Centrumkerk bleek te klein voor het groeiende orkest met alle instrumenten. De Bazuin repeteert sinds enkele jaren in de Blauwe Schuit.
Zin om mee te doen, of eerst een kijkje te nemen? Loop dan gerust eens binnen bij een repetitie van de Cantorij, het koor of het orkest.

De Cantorij, het koor  en het orkest verlenen hun medewerking aan onder meer kerkdiensten van de PGWH.
Informatie over muzikale medewerking aan kerkdiensten is te verkrijgen bij Klaske Groothof-Veenstra,
tel. 0595 442127, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Winsumer Cantorij
De Winsumer Cantorij is een gemengd koor van ongeveer 20 leden. De Cantorij heeft vooral een liturgische functie en richt zich hoofdzakelijk op de muzikale ondersteuning van de eredienst. De Winsumer Cantorij wil zowel nieuwe kerkmuziek introduceren als de uitvoering van 'bekende' muziek in wisselzang met de gemeente ondersteunen. Het brede repertoire bestaat uit (kerk) muziek van vele eeuwen: het omvat bijvoorbeeld stukken uit de vroeg-barok en de romantiek, muziek van kloostergemeenschappen zoals Taizé en Iona, hedendaagse oratoria rond Pasen en Pinksteren en nog onbekende liederen uit het Liedboek.
De Cantorij repeteert op woensdagavond in de Torenkerk of Centrumkerk van 19.45 uur tot 21.45 uur. 
Informatie over de Cantorij is te verkrijgen bij Hanneke Ritzema-Groeneveld, tel. 0595 442745, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Sound of Joy
Sound of Joy is een gemengd christelijk koor. Het repertoire gaat van ingetogen semiklassieke muziek tot uitbundige reli-pop. Het koor verleent onder meer medewerking aan kerkdiensten.
Sound of Joy repeteert dinsdagsavonds in de Centrumkerk van 19.45 tot 21.45 uur.
Meer informatie is te verkrijgen bij Janneke Scheper (voorzitter), tel 0595- 443138, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de website: www.sojwinsum.nl

Christelijke muziekverening Bazuin Winsum
Het Groot Orkest van de Bazuin bestaat uit ongeveer 45 leden en heeft een breed repertoire van koraalachtig werk tot popmuziek. Naast het Groot Orkest heeft De Bazuin ook een opleidingsorkest (Twister) en een Slagwerkgroep (PreBeat).
Groot Orkest, Twister en PreBeat verzorgen regelmatig optredens en kleinere ensembles van de Bazuin kunnen ook medewerking aan kerkdiensten verlenen.
De Bazuin repeteert woensdagsavonds in de Blauwe Schuit, Warfstraat 1 in Winsum.
Meer informatie is te verkrijgen bij de secretaris van de vereniging: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de website: www.bazuin-winsum.nl