Veelgestelde vragen

U heeft een vraag, maar weet niet goed waar of bij wie het antwoord te vinden? Misschien helpt onderstaand overzicht u verder.  
Overal waar ik staat, kunt u natuurlijk ook wij lezen.

Pastoraat

Ik wil graag een bezoekje van een van de predikanten of een ouderling
Neem contact op met het centraal aanspreekpunt Els Prins-Duisterwinkel

Ik zou graag in contact komen met een van de predikanten, maar ik ben geen lid (meer) van de Protestantse Gemeente Winsum-Halfambt
Neem contact op met het centraal aanspreekpunt Els Prins-Duisterwinkel

Ik wil mij graag inzetten als vrijwilliger
Een berichtje naar het Centraal Aanspreekpunt Els Prins-Duisterwinkel is voldoende. Misschien kunt u aangeven wat u zou willen doen. 

Lidmaatschap

Ik ben nieuw in de gemeente en wil graag informatie:
Het centraal aanspreekpunt, Els Prins-Duisterwinkel kan u verder helpen.

Ik ben verhuisd en blijkbaar automatisch lid van de Protestantse Gemeente Winsum-Halfambt geworden
Ik wil lid blijven van mijn vorige kerkelijke gemeente. Neem contact op met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0595 444093.

Hoe kan ik lid worden van de Protestantse Gemeente Winsum-Halfambt:
Neem contact op met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0595 444093. U ontvangt vervolgens informatie betreffende de gegevens die nodig zijn om u in te schrijven.

Ik wil mij afmelden als lid van de Protestantse Gemeente Winsum-Halfambt:
Stuur een berichtje met uw naam en adresgegevens naar het Centraal Aanspreekpunt Els Prins-Duisterwinkel of per post naar PGWH, p/a Hoofdstraat W36, 9951AC Winsum. Graag in uw bericht aangeven welke personen wensen te worden uitgeschreven.

Geboorte

We ontvangen graag bericht van de de geboorte van uw kind. Stuur even een berichtje naar Els Prins-Duisterwinkel, en/of een kaartje per post naar PGWH, Hoofdstraat W36, 9951AC Winsum. Met vermelding van de geboortenamen, de roepnaam en de geboorteplaats. 

Overlijden

Wilt u bij overlijden bericht doen naar Els Prins-Duisterwinkel. Als het de bedoeling is dat een van de predikanten, de pastor of een van onze andere voorgangers de uitvaartdienst leidt, graag contact opnemen met de betreffende persoon of met Els Prins-Duisterwinkel, voordat dag en tijd van de uitvaartdienst worden vastgelegd. 
De zondag na het overlijden wordt de overledene genoemd in de kerkdienst, waarbij de gedachteniskaars wordt aangestoken. Op Eeuwigheidszondag, de laatste zondag van het kerkelijk jaar (eind november) worden alle overledenen van het afgelopen kerkelijk jaar genoemd in een speciale dienst. Hiervoor krijgen de nabestaanden een uitnodiging.

Huwelijk

In onze gemeente is de inzegening van alle relaties mogelijk. Neem voor het inzegenen van uw relatie contact op met een van de predikanten. Als het de bedoeling is de inzegening in een van de kerken plaats te laten vinden, neem dan contact op met Els Prins-Duisterwinkel over het beschikbaar zijn van de ruimte. 
Ook een burgerlijk huwelijk kan in beide kerkgebouwen plaatsvinden. Neem daarvoor contact op met Els Prins-Duisterwinkel.

Verhuizing

Ik ga verhuizen, wat moet ik doen?
Bij verhuizing wordt uw gewijzigde adres automatisch via de burgerlijke administratie doorgegeven aan de kerkelijke ledenadministratie. Tenzij u bij de burgerlijke administratie (ooit) hebt aangegeven dat u bezwaar hebt tegen deze koppeling. Graag in dat geval uw verhuizing doorgeven aan het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Door mijn verhuizing ben ik lid geworden van een andere kerkelijke gemeente, maar ik wil graag lid blijven van de PGWH
Dat kan via het voorkeurslidmaatschap. Neem even contact op met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0595 444093

Door verhuizing ben ik lid geworden van de PGWH, maar ik wil graag lid blijven van mijn vorige kerkelijke gemeente 
Dat kan via het voorkeurslidmaatschap. Neem even contact op met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0595 444093

Financiën

Rekeningnummers van de kerk?
Voor de jaarlijkse kerkelijke bijdrage:               NL22 RABO 0373 7328 99 t.n.v. PGWH
Voor toezegging/gift verbouw Centrumkerk:     NL69 FVLB 0635 8059 36 
Voor gift/bijdrage diaconie:                               NL66 INGB 0001 7313 49                                                                         

Mijn bijdrage wordt niet afgeschreven/is onterecht afgeschreven. Ik heb ten onrechte een aanmaning ontvangen
Voor informatie over afschrijvingen kunt u contact opnemen met Henk Knol: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0595 442397.

Ik wil graag een donatie aan de kerk doen
Fijn! U kunt uw bijdrage o.v.v. gift op een of meerdere van bovenstaande rekeningnummers overmaken. Ook is het mogelijk via schenkingen, legaten blijvend geld aan de kerk te geven.
Bij Geven hoe? is hier meer over te lezen

Collectebonnen
Te verkrijgen à € 0,50 (€21,00 per vel) en € 1.00 (€ 41.00 per vel)
Gewenste bestelling overmaken op NL53 RABO 0154 9860 89
t.n.v. PGWH o.v.v. uw naam en adres
De collectebonnen worden thuisbezorgd

Hoe kan ik een ruimte huren in de Centrumkerk of de Torenkerk?

Informatie over en/of reserveringen voor
       - rouwdiensten/trouwdiensten
       - kerkelijke bijeenkomsten 
       - kerkelijke activiteiten 
Neem contact op met het Centraal AanspreekPunt: Els Prins-Duisterwinkel

Informatie over en/of reserveringen voor    
       - niet kerkelijke vergaderingen en bijeenkomsten
Neem contact op met Esther Venhuizen en Ina Sijbolts: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Stel uw vraag aan het centraal aanspreekpunt Els Prins-Duisterwinkel.