De Tora van Mozes

Adam en Eva, Abraham, Izaak , Jacob, Mozes en verspieders, uittocht en woestijnreis staan allemaal in de Tora. Over deze vijf boeken van Mozes, de Tora, worden nu soms heel lelijke dingen gezegd. Want de Tora is de bron waaruit niet minder dan drie religies ontsproten zijn. Die hebben homo’s gediscrimineerd, vrouwen onderdrukt en erger. Er staan vreselijke dingen in de Tora. Maar vormen die wel de eigenlijke boodschap?
De Tora zelf bevat een eenvoudige sleutel voor de uitleg, een ‘Mozescode’. Daarmee gaat zelfs het lastigste middendeel spreken. Veel moderne boeken over Tora weten niet veel raad met alle voorschriften over de tabernakel, offers , feesten en kosher voedsel. Op deze avonden gaan we ontdekken hoe er in de Tora diepzinnig, inspirerend én praktisch onderwijs schuil gaat voor het ‘gaan van de religieuze weg’. We leggen er inzichten van latere en eigentijdse spirituele gidsen naast.
We doen het op locatie: in de synagoge van Obergum, ooit gebouwd door de Joodse gemeenschap voor wekelijkse lezing van de Tora.

De bijeenkomsten hebben plaatsgevonden januari en februari 2017 o.l.v. ds. Harmen Jansen 
Info: Centraal Aanspreekpunt Els Prins-Duisterwinkel, tel. 06-57834051, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.