Meindert Riemersma


Meindert Riemersma

 

 

 

 

 

 

 


In Memoriam Meindert Riemersma
*7 oktober 1935 - †20 juli 2019

Meindert Riemersma werd geboren in Adorp en groeide vanaf zijn schooltijd op in Winsum. Hij kreeg al jong te maken met de tegenslagen in het leven. Als kind verbrijzelde hij zijn knie onder een mestkar. Vanaf zijn militaire diensttijd werd hij lange tijd geplaagd door een maagzweer. Maar hij klaagde niet. Hij pakte aan in zijn werk als boerenarbeider, op de melkfabriek en op de stofzuigerfabriek. Dat werk vroeg vaak al zijn energie, zodat hij thuis moe op de bank lag. Na het sluiten van de stofzuigerfabriek in Winsum, kwam Meindert in het ziekenhuis te werken, in het huidige UMCG. Hij werkte daar 32 jaar. In het ziekenhuis liep Meindert geelzucht op en hij brak er zijn nek bij een ongeluk. Maar Meindert wilde niet afgekeurd worden. Later werd ontdekt dat hij ook de ziekte van Bechterew had.

Meindert Riemersma was een vechter. Hij was ook een lieve echtgenoot, vader, opa en overgrootopa. Toen zijn eigen oudste kinderen, Wieger en Jaap, klein waren was hij vaak te moe. Maar met de jongste, Henk, en later met de kleinkinderen ging hij graag op de fiets de natuur in. Na een val met de fiets moest hij worden opgenomen in het UMCG. Maar aan het einde van de week mocht hij weer naar huis.

Weer thuis bij Tina, dat was zijn plek. In de nacht die volgde ging hij opnieuw naar Huis in het bijzijn van Tina.

Tijdens de dankdienst van zijn leven lazen we de trouwtekst uit Hebreeën 11:8b ...en hij ging op weg zonder te weten waarheen…en we lazen verder:…naar een beter vaderland, het hemelse. Want daar vertrouwde hij op. Maar hij wilde zolang mogelijk bij Tina blijven.

Ds. Ruth Renooij