Fenna van Dijk - Aikema

 

fenna

 

 

 

 

 

 

*15 maart 1929 - † 17 februari 2022

Fenna Aikema groeide op in Roodehaan in een gezin met twee zussen en een broer. Na een onbezorgde lagere schooltijd moest ze thuis meehelpen op de kwekerij omdat haar vader ziek was (MS). Haar motto werd “nait soesen, moar deurzetten”.
Op 16-jarige leeftijd werd Fenna verliefd op Rennie van Dijk uit Winsum. Na zijn diensttijd in Indië trouwden ze en gingen wonen in het “holten huuske” achter de dijk bij Garnwerd. Daar werden Kor en Martha geboren. Er werd verhuisd naar de Burg. Brouwerstraat in Garnwerd, waar Piet en Mark geboren werden. Fenna en Rennie behoorden bij de eerste dorpsbewoners met een telefoonaansluiting, een televisietoestel en een auto.
Fenna van Dijk stond niet graag op de voorgrond, maar ze was wel heel actief. Ze was mede-oprichtster van korfbalvereniging De Albino’s, zat in de vrouwenraad, het ouderencomité, bij de welfare en was vrijwilligster bij het Rode Kruis. Fenna was één van de eerste vrouwelijke ouderlingen in Ezinge en ze verstuurde grote aantallen kaartjes. Voor al haar vrijwilligerswerk kreeg ze een lintje.
Na de dood van Rennie bleef ze nog in Garnwerd, maar in 2014 verhuisde ze naar de Bellingeweer. Daar voelde ze zich ook snel thuis. Rond haar verjaardag kwam de hele familie bij elkaar. Fenna genoot van haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Ze was altijd geïnteresseerd. Er mocht veel, één van de favoriete bezigheden van de kleinkinderen was zich verkleden met kleren en schoenen van oma.
Op 27 november brak ze haar been, en tijdens de revalidatie in de Twaalf Hoven bleek dat Fenna ongeneeslijk ziek was. Op 17 februari is ze in de Twaalf Hoven overleden. Bang om te sterven was ze niet, wel verdrietig. De tekst voor haar rouwbrief en de dankdienst voor haar leven had ze al uitgezocht: “Mijn tijden zijn in Uw hand” (Ps. 31:16a)

Ds. Ruth Renooij